Bitloze hoofdstellen

De bitloze hoofdstellen van Horse Charms zijn zorgvuldig samengesteld, na jarenlange eigen ervaring in het bitloos rijden. Het allereerste model is soortgelijk aan het hoofdstel waar je ons de afgelopen jaren op shows en privé mee hebt zien rijden en trainen. 

De hoofdstellen worden gemaakt van hoog kwaliteit leer en hebben een fijne pasvorm. De kopstukken zijn anatomisch gevormd, het hoofdstel is zacht onderlegd en op diverse punten te verstellen. Hierdoor zijn ze dan ook ruim verstelbaar.

Bezig met laden...
Horse Charms Bitloos Hackamore Neusstuk
Horse Charms Bitloos Hackamore Neusstuk
€ 34,50
Prijs per stuk
Horse Charms Bitloos Hoofdstel 'Bo'
Horse Charms Bitloos Hoofdstel 'Bo'
€ 94,50
Prijs per stuk
Horse Charms Bitloos Hoofdstel 'Indy'
Horse Charms Bitloos Hoofdstel 'Indy'
€ 94,50
Prijs per stuk


Bitloze hoofdstellen worden steeds vaker gebruikt in de paardensport. Op recreatief gebied, maar ook in de wedstrijdsport bij het dressuur of het springen.
Bij een bitloos hoofdstel ontbreekt het bit en zijn de teugels bevestigd aan de neusriem van het hoofdstel. Bij het aannemen van de teugels komt er druk op de neus en/of achter de oren van het paard.

Er bestaan verschillende modellen bitloze hoofdstellen, het meest voorkomende is een sidepull model waarbij de teugels aan de zijkant van de neus bevestigd zitten. Een hackamore heeft een iets hefboomwerking, afhankelijk van de lengte van de scharen. Een glücksrad of bloemhackamore kun je verstellen zodat je iets meer hefboomwerking krijgt. Dit noemen we ook wel een babyhackamore. Bij een hackamore met lange scharen is de inwerking op de neus en het hoofd scherper. Verder heb je nog kingekruiste modellen of een kaptoom om bitloos mee te rijden. In de westernsport zie je ook nog wel eens de bosal.

Onze bitloze hoofdstellen worden verkocht inclusief bijpassende teugels.

Wil je je eigen hoofdstel bitloos maken, dan kun je bij ons een los neusstuk kopen.


Hulp nodig?

Hulp nodig?

Mail naar info@horsecharms.com of Whatsapp naar: +31621201222